Viikko ennen joulua tuli keskenmeno. Ihan alkuraskauden. Oli yllatysraskaus. Eipa tuo lie ihan harvinainen ilmio, etta kesken mennyt yllatysraskaus saa jopa toivomaan uutta "vahinkoa". Eika me sitten mitaan ehkaisya kaytetty, joskaan ei erityisen ahkerasti mitaan sitten tehtykaan.

Kierto oli kumma. Ovisoireet huijasivat. Raskausoireet tulivat todella aikaisin ja ehdin jo ainakin viisi negatiivista raskaustestia tehda ennen kuin heitin kirveen kaivoon artyneena rahanmenoon turhasta testailusta.

Tissit ovat olleet kipeat. On vasyttanyt tosi kovasti. Vasytys on oikein mukavasti terastanyt hormonaalista artyneisyytta. Tama yhdistettyna muuttostressiin maidenvalisessa muutossa ja siita seuranneeseen aikaan, jona lasten unirytmit ovat vanhaan aikaan jaaneina ja lapsilla erittain vauhdikas ja vallaton vaihe menossa, niin ei kauheen hyvin mee. Negatesteja uskoneena odottelin karsivallisesti menkkoja. Suunnittelin menevani laakariin etta nyt on joku vialla, paa prakaa tai muutoin tarttee tutkituttaa tama vasymys. Tilasin kuitenkin testeja selvittaakseni raskausmahdollisuuden viela kerran ennen kun varailen laakariaikaa.

Testit saapuivat kun kiertopaivia oli keskenmenovuodon alkamisesta laskettuna plakkarissa jo 35. Sopivan tilaisuuden tullen pissasin asap vessassa kippoon ja liotin testia vaaditun ajan. Sit tuijottelin ruutua. Kaks viivaa. Mut nais testeis lukee et ei saa pakastaa ja ulkona -14, myos postilaatikossa, josta testit vajaa tunti sitten hain. No jos tama oli vioittunut niin teen varmuuden vuoksi toisen, kun viisi naita kert tuli. Siihenkin tuli samanlaiset kaksi viivaa. Oho.

Sit rupesin laskeskelemaan, etta millahan viikolla nyt mennaan. Onneksi olin kirjoittanut ylos milloin raskausoireet alkoivat ja muistin myos milloin tein viimeisen herkan negatiivisen testin. Niista tiedoista paattelin todennakoisimman ovulaatioajankohdan. Ja ovisajankohdasta lasketun ajan.

22.9.2010

Tanaan rv 5+1

Hei Hippu, mua hirvittaa. Pojat ovat niin vauhtipaita, hurjia touhuamaan. Sinakin jo nyt uuvutat. Miten ihmeessa ma jaksan tata kaikkea? Meilla on remontti kesken. Me asutaan Ukin nurkissa. Isas joutuu matkustelemaan ulkomaille valilla, kun se tekee yha toita Englantiin. Mitahan mun tarttis keksia etta alkaisin odottaa sinua, vauva, enka vain pelata elaman tulevia haasteita ja rasituksia? Ostin ma sentaan foolihappoa, jotta sun aivos vois ihan varmasti kehittya hyvin. Ootko saa siella? Sun pitais kuulemma sydan alkaa naihin aikoihin lyoda.