Ma huusin eBaysta jo pari odotus/imetyspaitaa. Mahtaakohan mopo viela karata kasista. Katselin myos maailmalla tarjolla olevia tukivoita. Satsatako sellaiseen vai ommellako lakanakankaasta pitka liina, jolla sitoa lantio pakettiin. Ensimmaisia liitoskipuja on ollut jo nyt. Ihan pienia vasta eika paivittain, mutta pistaa hieman huolestumaan. Pahenemisen ehkaisyksi lantio olisi hyva pistaa pakettiin mahdollisimman varhain. Etenkin kun vaiva tuppaa pahenemaan kerta kerralta, joskaan ei aina.

Liekohan d-vitamiinin syominen auttanut. Ei vasyta ihan yhta paljon enaa, vaikka M herailee vaatimaan imetysta ties kuinka monta kertaa yossa.

Oikeastaan toivoisin, etta olisi enemman etomista ja pahoinvointia. Ei muuten mutta painonhallinnallisista syista. On niin hyva olla, etta pelkaan tulevan + 100kg tai sinnepain. No makeaa ei hirmusti tee mieli onneksi. Ei tehnyt ollenkaan tiukkaa jattaa valiin tanaan, vaikka Ukki laittoi poytaan kahta lajia kahvipullaa. Sen sijaan sarjassa Syo Ihan Liikaa Kerralla olen tosi hyva.

Imetys sattuu. M on nyt 1v 8kk ja pyytelee usein "pappoa". Ottaa pienen huikan ekasta ja lahes aina sitten pyytaa etta vaihdetaan puolta. Taitaa olla maidon maara vahentynyt siita paatellen, etta poika roikkuu tavallista enemman tissilla. No, ottakoon pappoa. Ties vaikka talla kertaa toteutuisi se tandemimetys. Viimeksi J vieroittui about raskauden puolivalissa 1v7kk iassa. Se poika on tosi tarkka mauista ja paattelin ilmeestaan ettei raskausmaito maistunut enaa hyvalta ja kieltaytyi siksi. Eika sitten koskaan palannut rinnalle, vaikka muutaman kerran tarjosin tosissani. Sen sijaan joi mukista aina silloin talloin aidinmaitoa noin kolmevuotiaaksi. Ehka M:n kanssa paastaan suositeltuun 2v imetykseen ainakin. Se olis tosi kiva.

Olen nyt lukenut  "Politics of Breastfeeding" -nimista kirjaa ja pitkan imetyksen syideni listaan on tullut lisays. Kylla se taysimetys ja sen jalkeen pitka imetys kannattavat jo ihan sen takia, etta voi boikotoida monikansallisten korvikefirmojen epaeettista mainontaa ympari maailmaa, jonka takia vauvoja kuolee ja sairastuu yha vielakin seka kehitysmaissa, etta lansimaissa. Mur.

Turvottaa. Sormus sormessa on valilla jo nyt tosi tiukassa. Pian joutunen laittamaan sen talteen. Harmi.

Hippunen, ootko sa siella? Taa on vahan tammosta aluks kun ei voi ihan varma olla onko vatsassa elamaa vai ei. Vasta kuukauden paasta voisi sinun sydamen sykkeesi kuulla neuvolan dopplerilla. Sinne asti tassa kai vaan odotellaan. Repaisykipuja on ollut, eli ehka siella kasvattelet kohdun kokoa. Ma ihmettelen taas mimmoselta sa oikeen mahtaisit synnyttyasi nayttaa. Ei sita vaan pysty kuvittelemaan ennalta. Etkohan sinakin ole yllatys omanlaisuudessasi.

En varmaan pysty synnyttamaan sinua kotona. Ei ole kotikatiloita. Tai on kai pari, mutta taitavat olla liian kaukana. Vapaasynnytykseen tuskin uskallan alkaa ainakaan tarkoituksella. No, mina menen sitten Vammalaan. Toivottavasti maksusitoumuksesta ei tarvitse alkaa tapella. Minahan meinaan menen sinne. Se kuuluu olevan Tammisaaren jalkeen ihanin paikka synnyttaa. Inhimillisin. Sen takia ajan mielellani sen tunnin verran. Ehka sina voisit jopa syntya veteen.